تعریف خانه هوشمند

خانه هوشمند

علاوه بر تعریف اولیه اشاره شده در صفحه اول سایت، تعاریف دیگری نیز برای خانه هوشمند ارائه شده است:

خانه هوشمند فضای آرامش‌بخش و امنی است که در آن کلیه تجهیزات با استفاده از شبکه داخلی با یکدیگر در تعامل هستند و سیستم‌هائی نظیر سرمایش-گرمایش، نور، پرده‌برقی، کنترل تردد، دوربین‌های مدار‌بسته و غیره از راه‌دور توسط موبایل یا رایانه متصل به شبکه آن خانه هوشمند، قابل کنترل می‌باشد.

در حقیقت هدف از اجرای سیستم‌های هوشمند در خانه افزایش کیفیت زندگی و راحتی بیشتر در خانه می‌باشد. اهداف دیگری نیز مانند: افزایش امنیت و کنترل مصرف انرژی نیز با توجه به قابلیت اتصال از راه‌دور به خانه هوشمند در سال‌های اخیر با فراگیر شدن استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند مورد توجه قرار می‌گیرند.

اختراع ترانزیستور

1947
1951

ساخت اولین رایانه

توسعه ARPANET

ارتش ایالات متحده با استفاده از ARPANET رایانه‌ها را به یکدیگر متصل نمود

1966
1973

بحران افزایش قیمت نفت

ضرورت توجه به کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها را نشان داد

بحران انرژی در آمریکا

1979
1981

رایانه‌های شخصی

استفاده از رایانه‌های شخصی به سرعت رو به گسترش یافت.

تلفن همراه

شروع استفاده وسیع از تلفن‌های همراه

1984
اواخر دهه 80

افزایش قیمت مسکن

در اواخر دهه 80 قیمت مسکن در ایالات متحده و به طبع آن در سایر نقاط جهان افزایش بی‌سابقه‌ای یافت

اینترنت

اینترنت در اختیار عموم مردم دنیا برای استفاده قرار گرفت
1991
2000

ساختمان هوشمند

اصطلاح ساختمان هوشمند ابداع گردید و اولین ساختمان‌ها با این فن‌آوری ساخته شدند.

مزایای خانه هوشمند

راحتی و آسایش بیشتر

اجازه ندهید تا درگیری‌های روزمره از کیفیت زندگی در منزل و استراحت شما بکاهد. سیستم‌های هوشمند مراقبت پیوسته از راحتی و آسایش شما را تضمین می‌کنند. راحتی و آسایش در زندگی بالاترین حسی خواهد بود که شما در خانه هوشمند خود تجربه خواهید کرد.

لذت بردن از لحظات حضور در کنار خانواده

مطمئن باشید خانه هوشمند شما به بهترین شکل مراقب راحتی و آسایش شما در زمان حضور و استراحت‌تان می‌باشد. تنظیم خودکار نور، دما، پرده‌های برقی و … بدون نیاز به دستور مستقیم شما.

به امور مهم‌تر خود بپردازید

هنگامی که محیط اطراف شما به راحت‌ترین حالت برای شما آماده گردید و وقتی شما مطمئن بودید که لازم نیست نگران روشن ماندن لوستر یا فن‌کوئل اتاق‌های خالی خانه هوشمند خود باشید، می‌توانید با تمرکز بالا به مسایل و فعالیت‌های مورد علاقه و مهم‌تر خود بپردازید.

حداکثر امنیت

تمام اخطارها و نکات امنیتی خانه هوشمند شما بر‌ روی تلفن همراه شما قابل دسترسی می‌باشد. نیازمند اجرای فرمان یا دیدن وضعبت فعلی خانه هشوند خود هستید؟

فقط کافیه به تلفن همراه خودتون رو از جیب خارج کنید.

دسترسی و ارتباط از راه دور

پایش (Monitoring) و اعمال کنترل از هر نقطه که حضور دارید در خانه هوشمند امکان‌پذیر می‌باشد. شما از هر‌جایی که در آن به اینترنت دسترسی داشته باشید می‌توانید کلیه پارامترهای کنترلی و امنیتی را از راه دور و بر روی هر رایانه یا گوشی هوشمند ببینید و تغییرات لازم را اعمال نمایید.

مراقبت همیشکی از افراد سالخورده، معلول و کودکان

خانه هوشمند به بهترین شکل از افراد سالخورده و معلول مراقبت می‌نماید. اتاقی را در نظر بگیرید که در هنگام شب درجه دمای فن‌کوئل را بصورت خودکار بالاتر می‌‌برد، نور را تا سطحی پایین می‌آورد که باعث بی‌خوابی نگردد ولی به تاریکی مطلق فرو نمی‌برد . سیستم احضار خدمه ( Maid Calling ) از حالت دستی به حالت دستی – صدا (Hand + Voice) تغییر پیدا می‌کند . علاوه برآن شما می‌توانید در هنگام نبودن در منزل کلیه اتفاقات را مشاهده و مدیریت نمایید.

پنل‌های لمسی سیستم‌های هوشمند ( Touch Panel ) به سیستم‌های تشخیص شدت صدا حساس می‌باشند و در صورتیکه کودک خود را در خانه و در حالت خواب تنها گذاشته‌اید تا برای یک خرید کوچک به بیرون بروید، سیستم هوشمند مراقب شدت صدا در اتاق کودک شما می‌باشد. چنانچه میزان شدت صدا ازحد تعریف شده بالاتر رفت یعنی کودک شما از خواب بیدار شده و در حال گریه می‌باشد.

بنابراین سیستم هوشمند علاوه بر روشن کردن خودکار نور به وسیله VOIP با موبایل شما تماس تصویری برقرار می‌نماید و با برقراری تماس تصویری بین شما و کودکتان اوضاع را تا رسیدن شما کنترل می‌نماید.

امنیت افراد سالخورده وکودکان در خانه هوشمند کاملا تضمین شده است.

تامین امنیت نسل دوم

نصب سیستم‌های امنیتی، اعلان آتش‌سوزی، تشخیص دود، پنجره و درب‌های اتوماتیک، دوربین‌های مدار‌‌بسته و نظارتِ تصویری که مرتبا در حال پایش خانه هوشمند شما هستند امنیتی خلل‌ناپذیر در خانه و محل کار شما ایجاد می‌نماید. از همه مهم‌تر آنکه یک سیستم مرکزی هوشمند که هرگز خسته نمی‌شود و یا به خواب نمی‌رود و از خطاهای انسانی معمول به دور می‌باشد، در حال پردازش کلیه پارامترهای امنیتی دریافتی از سنسورها و تجهیزات نصب شده در سراسر خانه هوشمند شما می‌باشد، به‌راحتی می‌تواند امنیت نسل دوم را برای شما به ارمغان بیاورد.

در نظر بگیرید که با اعلام خطر سنسور تشخیص نشت گاز شهری، کلیه وسائل الکترونیکی که احتمال ایجاد قوس الکتریکی در زمان خاموش یا روشن شدن را دارند و مانند یک جرقه برای گاز جمع شده در فضا عمل می‌کنند از کار می‌افتد و حتی در صورت اشتباه کاربر در فشار دادن کلید روشنایی آن کلید کار نخواهد کرد، آلارم به صدا در می‌آید و مشعل موتورخانه نیز خاموش خواهد شد.

یا شب هنگام در حین استراحت با تشخیص حضور فرد ناشناس (Intruder) در فضای منزل روشنایی‌ها به صورت خودکار روشن می‌گردند، آژیر به صدا در می‌آید و سناریوی Panic در منزل هوشمند شما اجرا می‌گردد. این طرز واکنش در برابر هرگونه تهدید سلامتی، امنیتی که شامل مجموعه‌هائی از زیر‌سیستم‌های به ظاهر جدا از یکدیگر ولی کاملا از لحاظ عملکرد منطقی مرتبط با یکدیگر هستند را در خانه‌های هوشمند اصطلاحا امنیت نسل دوم می‌گویند.

نصب و اجرای آسان

اجرای سیستم‌های هوشمند ساختمانی با توجه به تجربه، توان فنی و سبد کامل محصولات شرکت بلندپایه پارسیان به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود. پس شما می‌توانید با انتخاب ما از داشتن یک خانه هوشمند بدونِ نگرانی از سختی‌های اجرایی آن لذت ببرید.

قابلیت تطبیق طرح پیشنهادی با بودجه کارفرما (Affordability)

به شما این اطمینان داده می‌شود که با توجه به تجربه بیش از 15 ساله شرکت بلندپایه پارسیان در صنعت ساختمان هوشمند و انتخاب سخت‌گیرانه برند‌های معتبر اروپایی نظیر ABB آلمان و شرکت دانش‌بنیان هیناوا می‌توانیم با منطقی‌ترین هزینه آسایش، رفاه و کاهش مصرف انرژی را برای شما به ارمغان آوریم.

بیشتر بدانیم

ساختمانِ سبز یا ساختمانِ هوشمند به چه بنائی گفته می‌شود؟

امروزه پیش‌فرض‌های بسیار پیچیده‌تری برای اطلاق واژه‌ی ساختمان هوشمند یا ساختمان سبز (Green Building) ارائه می‌گردد. چنانچه در پیش شرط‌های ارائه شده توسط انجمن ساختمان سبز آمریکا

USGBC

 United States Green Building Council

برای درنظر گرفته شدن یک ساختمان به عنوان ساختمانِ سبز (Green Building) و دوست‌د‌ار محیط‌ زیست (Environmentally Friendly) اجرای سیستم‌های مدیریت ساختمان (Building Management System) یا به اختصار (BMS) تنها ۳۰ امتیاز از مجموع امتیازات لازم را برای رسیدن به حداقل امتیاز لازم (بالای۷۲امتیاز از ۱۱۸امتیاز کل) را داراست.

این بدان معناست که استاندارد طراحی شده برای یک ساختمان سبز با محک استاندارد لید:

LEED

(Leadership in Energy and Environmental Design)

باید به مسائلی بسیار فراتر از اجرای سیستم‌های هوشمند ساختمانی توجه کرد. زیرا یک ساختمان سبز مفهومی بسیار گسترده‌تر از یک ساختمان هوشمند را داراست.

موقعیت‌یابی و جانمایی صحیح

برای داشتن یک ساختمان سبز از لحظه شکل‌گیری ایده ساخت آن در ذهن طراح باید به مسائل بنیادی بسیاری توجه نماید، به عنوان مثال فقط در زمینه جانمایی ساختمانِ اداری باید در محیطی از آن شهر انجام پذیرد که حداقل دارای مشخصات ذیل باشد:

  • وسایل حمل‌و‌نقل عمومی مانند اتوبوس، ایستگاه تاکسی در شعاع حداکثر ۵۰۰ متری ساختمان باشد.
  • حداقل سه پنجم کارمندان برای حمل‌و‌نقل از وسائل نقلیه عمومی استفاده نمایند.
  • امکان حفر منبع ذخیره آب باران حاصل از جمع‌آوری آب باران از سطح فضای عمومی و نمای ساختمان بدون آسیب به فضای شهری را داشته باشد.
  • حداکثر زمان رسیدن نیروهای امدادی مانند آتش‌نشانی به ساختمان در شلوغ‌ترین ساعات روز نباید بالای ۱۷ دقیقه باشد.

و بسیاری از عوامل دیگر. بنابراین مفهوم یک ساختمان سبز و اجرای آن از ظرافت خاصی از مراحل ابتدایی تا پایان ساخت و مراحل بهره‌برداری و نگهداری ساختمان را داراست.

چگونگی عملکرد سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

Building Managent System (BMS)

فن‌آوری‌های استفاده شده در ساختمان هوشمند خواسته یا ناخواسته به مرور در تمامی جنبه‌های زندگی ما تاثیرگذار خواهد بود. در یک خانه هوشمند و سبز کلیه سیستم‌های کنترلی به‌تنهایی وظیفه تامین آسایش، رفاه، امنیت کاربر و بهینه‌سازی مصرف انرژی را برعهده دارند اما توسط یک سیستم مدیریت مرکزی نیز به بهترین شکل برای اهداف فوق تنظیم می‌گردند.

به عنوان مثال:

دریک خانه هوشمند علاوه بر اینکه پرده‌ها می‌توانند مطابق نظرکاربردر موقعیت دلخواه قرار گیرند، می‌توانند از سنسورتشخیص میزان لوکس نوری در فضا نیزفرمان بگیرند.

درعین حال سیستم مرکزی نیز در هنگام تشخیص آلارم وقوع طوفان از سنسور آب و هوا می‌تواند بعد از ارسال فرمان به پنجره‌ها برای بسته شدن، پرده‌ها را نیزببندد.

سایت انجمن ساختمان سبز ایالات متحده

برای دسترسی به سایت USGBC لطفا اینجا کلیک کنید.