تاریخچه‌ی KNX

در ماه مِی سال 1999 اعضای زیر انجمن KNX را تأسیس کردند:

EIBA (European Installation Bus Association)

EHSA (European Home Systems Association)

BCI (BatiBUS Club International)

انجمن KNX یک سازمان غیرانتفاعی در کشور بلژیک می‌باشد. این انجمن امروزه مالک استاندارد جهانی KNX برای کنترل خانه و ساختمان‌هاست و همچنین این انجمن مالک نشان تجاری KNX نیز می‌باشد.

در حقیقت کلیه سازندگان و توسعه‌دهندگان فعال که بخواهند با این استفاده از این پروتکل ارتباط میان محصولات خود را برقرار نمایند، می‌بایست طبق قوانین و با پرداخت هزینه‌ی عضویت به این انجمن محصولات خود را به بازار ارایه نمایند.

در مورد پروتکل KNX بیشتر بدانیم

امروزه تقاضا برای راحتی و یک‌پارچه‌سازی در مدیریت سیستم‌های تهویه، روشنایی و کنترل دسترسی برای خانه‌های مسکونی و هم‌چنین مجموعه‌های اداری، تجاری و… در حال افزایش است. در عین‌حال، استفاده کارآمد از انرژی به صورت قابل توجهی در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. افراد دیگر حق خود می‌دانند تا از یک مکان راحت، دارای شرایط محیطی پایدار و ایمن برای زندگی و کار برخوردار باشند و اینجاست که صنعت هوشمندسازی ساختمان معنی پیدا می‌کند. راحتی بیشتر به همراه مصرف انرژی پایین‌تر تنها می‌تواند با کنترل هوشمندانه و نظارت بر تمامی مصرف‌کنندگان انرژی صورت پذیرد.

یک چالش واقعی!

زیرا هوشمندسازی یک واحد یا ساختمان تا بدین حد به معنای نصب سنسورها (Sensors) و محرک‌ها(Actuators) و اتصال آنها به نمایشگرهای مختلف و به طبعِ آن انجام هزینه‌های بیشتر در خرید تجهیزات و اجرای زیرساخت مربوط به آن می‌باشد. برای سازندگان حرفه‌ای، اجرای چنین حجمی از زیرساخت لازم نیز به معنای هزینه و زمان بیشتر برای طراحی و اجرای این سیستم‌ می‌باشد.

در اینجاست که پروتکل KNX برای کمک و ایجاد راحتی درخدمت سازندگان و مالکان مطرح می‌شود.

حداکثر انعطاف و شخصی‌سازی

امکان ایجاد یک خانه هوشمند و یا یک دفتر اداری هوشمند با پروتکل KNX وجود دارد. می‌توان این خانه و یا دفتر را به صورت ساده (برای مثال فقط کنترل روشنایی) هوشمندسازی کرد و یا با اتصال انواع مختلف تجهیزاتِ موجود در یک ساختمان مانند فن‌کویل‌ها، پرده‌های برقی، کنترل تردد و … به سیستم اتوماسیون از یک سیستم هوشمند یکپارچه لذت بُرد.

KNX یک پروتکل بدونِ محدودیت!

هیچ گونه محدودیتی برای اجرای این پروتکل بر حسب نوع کاربری ساختمان ندارید! شما می‌توانید برای اجرای سیستم هوشمند یکپارچه مورد نظر خود در ساختمان با کاربری‌های مختلف از این پروتکل استفاده نمایید. به مثال‌های ذیل توجه فرمایید:

  • ساختمان های اداری:

دفتر کار خود را به گونه‌ای طراحی کنید تا هم نیازهای کنترلی شما برطرف شود و هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود. با پروتکل KNX شما می‌توانید هزینه‌ها را با کنترل مصرف انرژی به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهید. علاوه بر این استفاده از فن‌آوری‌های (Technologies) هوشمند، بهره‌وری و کیفیت کار کارمندان آن دفتر را نیز افزایش می‌دهد.

  • ساختمان‌های مسکونی:

طراحی فضای زندگی خود را با توجه به شیوه زندگیتان با تکنولوژی KNX انجام دهید. ویلای لوکس یا آپارتمانی مدرن با بالاترین راحتی و کیفیت، باعث تمایز شما را در بازار املاک و مستغلات خواهد شد.

  • هتل‌ها:

هتل‌ها می‌خواهند بالاترین سطح آسایش و راحتی قابل ارایه خود را برای مهمانان ارائه دهند. از طرفی، همه می‌دانیم برای کسب آسایش و راحتی بیشتر نیازمند مصرف انرژی بالاتر و در نتیجه هزینه‌های تحمیل شده بیشتری خواهیم بود. صرفه‌جویی در هزینه‌ها با کنترل هوشمند مصرف انرژی محقق می شود. هوشمندسازی ساختمان با پروتکل KNX راه حل کاملی برای مواجهه با انتظارات مسافران، بدون صرف و اتلاف انرژی بیش از حد است.

  • مدارس و دانشگاه‌ها:

هر مدرسه یا دانشگاه با این چالش مواجه شده است که بالاترین سطح آسایش و کارایی را برای دانش آموزان و معلمین خود با کمترین هزینه ارائه دهد. ایمنی همچنین تمرکز اصلی یک محیط آموزشی است. هوشمندسازی مدارس و دانشگاه‌ها با پروتکل KNX نسل فردا را در محیط‌های آموزشی ایمن و آسوده نگاه خواهد داشت.

  • بیمارستان‌ها:

در بخش سلامت، یک زیرساخت دیجیتال قابل اعتماد و کارآمد بسیار مهم است. نظارت دائمی، اقدامات ایمنی و مدیریت انرژی کارآمد روالی روزانه و غیر‌قابل تغییر را در سازمان ایجاب می کند که هر کدام از این موارد تعدادی زیادی جزئیات را در بر می‌گیرد. رسیدگی با این امور مهم یا باید توسط تعداد قابل توجهی از نیروی متخصص و گران قیمت و یا توسط یک سیستم هوشمند کارآمد بصورت خودکار و بدونِ مرخصی و بیماری بطور همیشگی انجام می‌پذیرد.

  • استادیوم‌ها و سایر امکان ورزشی:

هوشمندسازی انعطاف‌پذیر مجموعه‌های ورزشی برای بسیاری از رشته‌ها و رویدادهای ورزشی استفاده می‌شود. که می‌توان آن را یک دارایی واقعی برای مدیریت روزانه زیر‌ساخت‌های ورزشی دانست.

  • فرودگاه‌ها:

فرودگاه یک محیط کنترل شده است که میلیون‌ها مسافر برای پرواز به آن مراجعه می‌کنند. کارایی بالاتر و همچنین آسایش مسافران، بدون تردید تمرکز اصلی یک مجموعه فرودگاهی است. پروتکل KNX می‌تواند به مدیریت روشنایی و تهویه‌ی مطبوع کمک کند تا آسایش و راحتی مسافران را در زمان حضور در فرودگاه را بهبود بخشد.

  • ساختمان‌های صنعتی:

تولید کالا نیاز به یک زیرساخت کارآمد و قابل اطمینان دارد. علاوه بر این، مهم است که یک ساختمان صنعتی و کالاهای آن در برابر مزاحمان (دزدان) محافظت شوند. هوشمندسازی با پروتکل KNX یک سیستم ایمن و آسان برای مدیریت یک فرایند تولید پایدار را ارائه می‌دهد.

مزایای استفاده از پروتکل KNX

  • فن‌آوری همگام یا تغییرات در آینده (future-proof technology)
  • انعطاف‌پذیری در تغییر و شخصی‌سازی بدون محدودیت
  • امنیت انتقال اطلاعات تضمین شده (Secured KNX)
  • نصب آسان و در کمترین زمان در مقایسه با سایر پروتکل‌های مشابه سیمی
  • راه حل کنترلی جامع برای یک‌پارچه‌سازی کلیه زیر‌سیستم‌ها ( تهویه‌ی‌مطبوع، روشنایی، پرده‌برقی و…)
  • دارای پشتوانه انجمن بین المللی حرفه‌ای و فعال

برای بازدید از سایت رسمی KNX لطفا اینجا کلیک کنید.